SÂNGEREI: Un vânător a fost împușcat mortal în Nicolaevca

FOTO: ipn.md

Un vânător, în vârstă de 48 de ani, a fost împușcat mortal în dimineața zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, în timpul unei vânători de fazani în localitatea Nicolaevca din raionul Sângerei, transmite IPN.

Potrivit sursei, în jurul orei 10:25, cei patru vânători care au participat la vânătoare au decis să plece acasă. Unul dintre ei a urcat în mașină, iar în momentul în care cel de-al doilea a vrut să i se alăture, din neatenție, cureaua armei de vânătoare s-a agățat de o piesă a mașinii și arma i-a fost smulsă din mână, iar în cădere s-a produs o împușcătură, rănind vânătorul din mașină. Medicii solicitați la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Din analiza preventivă la fața locului, se confirmă că împușcătura nu a fost efectuată de la distanță, urmează însă o expertiză judiciară. Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală pentru lipsirea de viață din imprudență, infracțiune ce se pedepsește cu închisoare până la trei ani. Toți vânătorii aveau experiență și dețineau legal armele