„Școala de week-end” pentru copiii moldoveni din Spania

FOTO: spania.mfa.md

La inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Spania, la începutul acestei luni a demarat primul proiect dedicat copiilor moldoveni „Școala de week-end”.

Evenimentul s-a petrecut în incinta Ambasadei oferind posibilitatea copiilor din diasporă să experimenteze în limba părinților lor în cadrul diferitor activități: lucru manual de confecționare a drapelului Republicii Moldova și muzică prin melodii moldovenești.

Acest proiect a oferit posibilitatea copiilor moldoveni să se cunoască, să socializeze, să se distreze şi să cunoască mai multe despre Moldova prin joc şi activități interesante.

Totodată, părinții copiilor prezenți la eveniment au avut posibilitatea de a face un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluții în relațiile moldo-spaniole, la fel pe problematici consulare, precum și au fost abordate diferite idei de cooperare dintre asociațiile moldovenești cu Ambasada.

„Școala de week-end” a fost apreciată de către cei prezenți, convenindu-se a se institui o practică în organizarea acestor școli, următoarea fiind planificată pentru 15 octombrie 2017.