Soluții inovative și oportunități pentru afaceri, la Forumul Regional din Ungheni

Circa 130 de antreprenori economici din Republica Moldova s-au reunit la Ungheni în cadrul Forumului Regional, pentru a identifica cele mai bune soluții și a stabili parteneriate de colaborare în domeniul susținerii dezvoltării afacerilor.

Cea de-a 7-a ediție a Forumului Regional cu genericul „Regiunea de Dezvoltare Centru – soluţii inovative şi oportunităţi pentru afaceri”, a inclus prezentări și discuții în cadrul atelierelor de lucru privind dezvoltarea parteneriatelor economice în Regiunea Centru, oportunități de promovarea și atragere a investițiilor și identificarea soluțiilor inovative de dezvoltare e localităților rurale.

La Forum au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale, regionale şi locale, sectorului asociativ şi privat, dar și oaspeți din Romania și Grecia.

 

La final de eveniment preşedinta raionului, Ludmila Guzun şi preşedinta ANTREC Moldova, Svetlana Lazăr au semnat Acordul de cooperare între Consiliul raional Ungheni și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova privind cooperarea în domeniul turismului.

Acordul va facilita dezvoltare a activităţilor turistice în raion, care urmează a fi realizate pe viitor, cum ar fi: crearea grupurilor de acţiune zonale, dezvoltarea şi promovarea activităţilor culturale, elaborarea unui calendar cultural, susţinerea agenţilor economici dornici de a dezvolta o afacere în acest domeniu etc.