SOROCA: Încă un caz de rujeolă a fost diagnosticat de la începutul lunii

Sursa: digi24.ro

În primele 17 zile din decembrie a fost confirmat un singur caz de rujeolă, prin investigații de laborator, în raionul Soroca, satul Cosăuți, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

De la începutul anului, în Republica Modova au fost înregistrate 337 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere a numărului de îmbolnăviri a fost înregistrată în una august, când au fost diagnosticate 234 cazuri confirmate de rujeolă. În septembrie au fost înregistrate 32 cazuri de rujeolă, în octombrie 9 cazuri, iar în noiembrie 24 cazuri. 
Teritoriile afectate de rujeolă, de la 01 ianuarie până în prezent: Ceadâr-Lunga – 164 cazuri, Vulcănești – 35 cazuri, Drochia – 21 cazuri, Soroca – 32 cazuri, Ungheni – 20 cazuri, Chișinău – 16 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Glodeni – 3 cazuri, Hâncești – 1 caz, Râșcani – 1 caz și Tiraspol – 1 caz.
Informația a fost actualizată la 17.12.2018.
Atenție! Pe teritoriul țării se menține cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei, dar cu același grad sporit de vigilență.

VACCINUL ÎMPOTRIVA RUJEOLEI PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!