Statistică. Câte locuri de muncă vacante sunt în Republica Moldova, conform ANOFM?

FOTO: ziare.com

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 13.11.2017 erau în evidenţă 10 531 locuri de muncă vacante. Cele mai multe au fost înregistrate în Chișinău (3 890) și Bălți (1 192).

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2216  locuri de muncă vacante, constituind cca 21% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe se regăsesc în domeniul sănătății (385).

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8315 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cei mai căutați sunt lucrătorii în industria textilă și confecții, fiind înregistrate 2 315 de locuri vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.