TELEFONUL MOBIL CARE TE SPIONEAZĂ: Care este producătorul pe care Guvernul SUA l-a interzis propriilor angajați

Sursa: Wikipedia

 

 

Guvernul SUA a lansat un avertisment în rândul aliaților săi pentru a renunța a echipamentele de telecomunicații produse de Huawei, informează The Wall Street Journal. Administrația americană este extrem de îngrijorată cu privire la riscurile de securitate cibernetică pe care producătorul chinez le-ar putea produce. Guvernele țărilor în care există baze militare americane au fost puse la curent cu privire la amenințările unor eventuale acte de spionaj susținute prin intermediul echipamentelor de telecomunicații produse de compania chineză. Vestea a creat deja probleme la bursă, unde acțiunile Huawei au înregistrat o scădere bruscă în ultimele zile.

Guvernul SUA a interzis organizațiilor oficiale și contractorilor care lucrează pentru acestea să utilizeze echipamente Huawei, iar în Australia, o companie de telecomunicații a primit interdicția de a lucra cu același producător pentru infrastructura unei rețele 5G.

Și cetățenii americani au fost sfătuiți să renunțe la utilizarea telefoanelor inteligente Huawei pentru a evita riscul de a fi spionați.

În ciuda scandalului uriaș iscat în jurul brandului, Huawei este astăzi al doilea jucător din piața de echipamente Telecom, după ce a reușit să depășească Apple și să concureze deja direct cu liderul Samsung.