TRAFIC DE DROGURI PE MESSENGER: O tânără din Chișinău a fost reținută după ce a vândut stupefiante polițiștilor sub acoperire

O tânără de 25 ani din Chișinău este cercetată penal pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Ofițerii de investigație a Direcției de Poliție Chișinău și polițiștii de la Râșcani, au stabilit că suspecta acționa prin intermediul aplicației Telegram, prin care le transmitea clienților locul de unde pot ridica drogurile comandate.

Polițiștii au urmărit-o pe tânără două luni, timp în care au și cumpărat marfă de la ea de două ori. Ulterior, forțele de ordine au efectuat percheziție în locuința acesteia, unde au fost găsite și ridicate pliculețe de tip zip-lock cu substanță fărămițată cu miros specific, un pachet cu o substanță suspectă, un cântar electronic și bani, despre care se crede că au fost obținuți din comercializarea drogurilor. Oamenii legii susțin că au probe care să-i demonstreze vinovăția. Pliculețele depistate în urma percheziției au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP. Valoare estimată a  drogurilor confiscate este de  25 000 lei. Anterior, ea a mai fost în vizorul forțelor de ordine, pentru fapte similare. Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiată pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, suspecta fiind reținută pe un termen de 72 ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației în vigoare ea riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.