TRAFICANȚI DE DROGURI, CONDUȘI DIN ÎNCHISOARE: Oamenii legii au descoperit o rețea coordonată de doi deținuți

 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale împreună cu angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI  și Agenția Națională a Penitenciarelor, au deconspirat o grupare criminală specializată  în transportul  și vânzarea drogurilor în cantități deosebit de mari, pe întreg teritoriul țării. Potrivit oamenilor legii, întreaga operațiune era  coordonată din Penitenciarul nr. 1 Taraclia și Penitenciarul nr. 5 Cahul.

 

Investigațiile au durat aproximativ 4 luni și au scos la iveală o grupare compusă din  cinci bărbați, dintre care doi erau condamnați. Aceștia ar fi coordonat activitatea infracțională prin intermediul telefoanelor mobile, care le dețineau ilegal în penitenciar.

O parte din banii pentru procurarea drogurilor era transferată pe contul de  telefonie mobilă a organizatorilor care se aflau în penitenciare. Ulterior, aceștia comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri pe care trebuia să o pregătească și suma de bani pe care urmează să o primească de la cumpărător.  Procurorii PCCOCS în comun cu ofiterii INI,  au reținut membrii grupului criminal organizat, în flagrant, în timpul comercializării drogurilor.

Anchetatorii au găsit la percheziții telefoane mobile, cartele SIM, droguri, obiecte destinate consumului de droguri și sume de bani obținute din infracțiuni.

Trei dintre suspecții care se aflau în libertate sunt reținuți, iar celorlalte două persoane care se află în penitenciar, urmează să primească acuzarea. Dacă  vor fi găsiți  vinovați, suspecții  riscă  o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.