TRAFICUL LA FRONTIERĂ: Un cetățean moldovean a fost deportat din Federația Rusă și alte trei persoane au fost reținute în Republica Moldova la solicitarea autorităților din alt state

Șapte încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere au fost consemnate de polițiștii moldoveni în ultimele 24 de ore la graniță, iar alte două tentative de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră au fost dejucate de oamenii legii. Aceștia au mai descoperit și un documentul falsificat în timpul unuia dintre controalele de rutină. Trei persoane în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu alte autorități de drept naționale și un cetățean moldovean a fost deportat din Federația Rusă.
În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 39 820  traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 20 491 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 23 289 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 836 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în RM – 5 519 treceri.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:PTF Leușeni – 7 276 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 548 traversări persoane,PTF Sculeni – 4 410 traversări persoane, PTF Otaci – 4 317 traversări persoane,PTF Giurgiulești-Galați – 3 304  traversări persoane,PTF Cahul – 2 312 traversări persoane,PTF comun Criva – 2 142 traversări persoane,PTF Costești – 1 779 traversări persoane,PTF comun Palanca – 1 222 traversări persoane,PTF Giurgiulești-Reni – 970 traversări persoane.
La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal.!!! Amintim că punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe este deschis pentru toate categoriile de mijloace de transport, însă cu condiția ca acestea să nu transporte produse alcoolice și din tutun, și mărfuri supuse controlului veterinar și fito-sanitar.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:-  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.-  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.-  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.-  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.