Trei designeri din Moldova, premiați la un concurs din România

După trei luni de creație, inovație și execuție, jurații  Concursului „Smart Design Challenge”, organizat de Orange România și publicul au desemnat câștigătorii marelui premiu și ai premiilor de popularitate. Printre aceștia se află trei designeri din Republica Moldova, care au reușit să evidențieze prin originalitate și utilitatea produselor create.

Marele premiu al juriului, în valoare de 5000 de euro i-a revenit moldoveanului Andrei Gramatschii. Designerul, alături de echipă sa, a creat lampa Roll, care a impresionat juriul prin funcționalitate, estetică și detaliere tehnică.

FOTO: orange.ro

Fiind conectată prin Bluetooth, lampa poate fi controlată prin intermediul unei aplicații, care îți permite să aprinzi lumina, să mărești sau să micșorezi intensitatea ei, să citești datele senzorilor de climă, să schimbi cântecul sau volumul acestuia și să schimbi unghiul de înclinare a sursei de lumină.

Printre câștigătorii premiilor de popularitate, se numără Andrei Zbancă, studentul anului 4, al Facultății de Design Industrial și de Produs, UTM. Acesta i-a convins cu ideea designului său, pe toți cei care au urmărit concursul și au votat proiectele preferate, câștigând o tabletă model Samsung Galaxy Tab S3, în valoare de 728 euro.

FOTO: orange.ro

Tânărul designer a creat un dispozitiv, care are baterie de rezervă, o boxă wireless prin care poți asculta muzica direct din telefon, memorie adițională pentru stocarea informației și chiar o lanternă. Totodată, Power Bankul poate fi folosit drept suport pentru smartphone.

Mihail Stamati, autorul mai multor proiecte de mobilier urban implementate în spațiul public din Chișinău, s-a ales cu o Mențiune specială a juriului.

FOTO: orange.ro

Dispozitivul „Provocarea offline” a fost creat special pentru locurile de întâlnire cu prietenii. Poate fi considerat un antidot plin de umor pentru cei dependenți de tehnologie. Fiecărei persoane îi sunt rezervate 60 de secunde pentru a verifica mesajele și a răspunde la apeluri. Datele sunt înregistrate de un micro procesor, iar în cazul în care cineva depășește termenul de 60 de secunde, pe ecranul central al dispozitivului se activează culoarea care corespunde secțiunii în care a stat telefonul, ceea ce înseamnă că persoana a pierdut provocarea și va achita nota de plată, în întregime.

Scopul concursului a fost selectarea celor mai bune proiecte de design de produs, prezentarea lor la expozițiile organizate în magazinele de tip Orange smart shop, precum și promovarea lucrărilor premiate și a autorilor acestora.

Nu ne rămâne decât să ne mândrim cu rezultatele remarcabile ale designerilor noștri și să le urăm mult succes în continuare!