TRIMISUL LUI DUMNEZEU: Preotul din Văratic muncește în construcții în timpul liber, pentru a-și întreține familia și a ajuta parohia

Sursa: TVN

 

Slujește în biserică, dar are grijă de enoriașii din sat și în timpul liber. Este povestea unui preot din satul Văratic pe care localnicii în prețuiesc și îl respectă ca pe un om sfânt, informează TVN. Ghenadie Dascăl este părintele spiritual al sătenilor de 22 de ani și nu contenește să îl uimească și să îi inspire pe aceștia nici astăzi. Exemplul pe care îl dă preotul este unul foarte rar, iar oamenii spun că așa slujitor al Domnului nu au mai cunoscut până acum. Părintele nu percepe taxe de la enoriași, pentru că știe cât sunt de nevoiași. În schimb, după slujbă, el schimbă haina bisericească și pornește la lucru prin sat. Ca să își întrețină familia, dar și unele cheltuieli cu casa parohială, preotul muncește în construcții prin sat: face de toate, dar oamenii spun că cel mai bine se pricepe la meșterit sobe. Cu toate astea, părintele Ghenadie spune că a lucrat acoperișuri, podele, a instalat ferestre și uși. Odată cu fiecare lucrare, a căpătat experiență și a fost plătit tot mai bine.

Pe lângă toate acestea, părintele a inaugurat și o cantină socială în sat. Atrași de bunătatea lui, oamenii din localitatea cu 2300 de suflete au început să contribuie și ei la susținerea așezământului. Acum, în clădire se oficiază praznicuri, mai ales pentru aceia care nu au condiții să oficieze pomenirile acasă.