Un băiat ce și-a tăiat mâna stângă în timp ce se juca cu prietenii, are nevoie de un tratament chinuitor și extrem de costisitor

FOTO: caritate.md

În ziua când Denis a împlinit 10 ani, părinții i-au organizat o petrecere cu toți prietenii, la un restaurant din capitală. În timp ce se juca, băiatul a căzut peste o oglindă spartă. În urma impactului și-a tăiat mâna stângă, aceasta fiind aproape detașată de corp, ținându-se doar de piele.

Până la sosirea ambulanței a pierdut mult sânge, astfel încât odată ajuns pe masa de operație, medicii luptau pentru viața lui Denis, care avea tensiunea ajunsă la 60/0. Dacă starea lui nu se îmbunătățea, exista riscul de amputare a mâinii.

Băiatul a fost readus la o stare mai stabilă. O echipă de chirurgi și microchirurgi au purces la microchirurgia reconstructiva care a durat ore în șir pentru a-i salva mâna. Un grup de medici se ocupau de structurile osoase, alta de nervi, alți microchirurgi de reconstrucția musculaturii și tendoanelor, vascularizația mâinii și pielii.

Acum copilul are nevoie de tratament îndelungat, chinuitor și extrem de costisitor care nu poate fi realizat în Republica Moldova. Medicii nu pot garanta succesul intervenției chirurgicale efectuate, bazându-se doar pe faptul ca Denis se află la o vârstă fragedă, fapt ce constituie un avantaj în cazul lui. Chiar în cazul succesului intervenției chirurgicale la 90%, copilul riscă să fie limitat în posibilități pe viitor.

Procesul de restabilire totală în cazul în care i se oferă asistența medicală necesară, poate avea loc în 2 ani. Funcțiile motorii și senzitive ar putea fi restabilite în 24 luni.

Pentru a începe tratamentul, familia are nevoie de 40 000 de euro. Donațiile pot fi făcute prin intermediul caritate.md.