Un băiețel de numai 9 ani suferă de Leucemie Acută Limfoblastică. Familia are nevoie de 60 de mii de euro

FOTO: caritate.md

Drama lui Bogdan Marian Banica, un băiețel de numai 9 ani, a început la 20 mai 2016, când acesta prezenta dureri mari la cap. Medicul i-a prescris un tratament și un sirop pentru răceală. După 7 zile de tratament, copilul prezenta aceleași simptome și i s-a prescris un alt tratament. La 20 iunie 2016, a revenit la medic, prezentând dureri mari la brațul stâng și i s-a prescris alifie pentru dureri. La data de 28 iulie, părinții au ajuns cu copilul la urgență, deoarece acesta prezenta dureri mari la cap și avea temperatură.

În urma mai multor investigații, printre care și Computer Tomograf, i s-a depistat o tumoare la plămâni, iar la 5 august 2016 copilul a fost transportat în stare critică la spital, unde a primit vestea cea rea: Leucemie Acută Limfoplastica.

A început de urgență protocolul de chimioterapie timp de un an, iar în această perioadă, boala a recidivat. Băiatul are hemoragie dentară, iar corpul îi este acoperit de bubițe. Medicii au spus că nu are mari șanse de vindecare.

Părinții au cerut ajutor de la clinici din străinătate. Urmează să înceapă tratamentul și să-i facă un transplant de măduvă, însă costurile pentru familie sunt mult prea mari. Aceștia au nevoie de 60.000 de euro. Bogdan îndură dureri mult prea mari și are nevoie de ajutor.

Donațiile pot fi făcute pe site-ul caritate.md.