UN MESAJ DE PE FACEBOOK I-A SALVAT VIAȚA: O femeie din Iași care a încercat să se sinucidă a fost salvată datorită mesajului de adio postat pe internet

 

O femeie de 48 de ani din localitatea Scobinti a decis sa-si puna capat zilelor și a înghițit  peste o suta de pastile, informează BZI. Norocul ei a fost că înainte de a face gestul extrem a postat un mesaj de adio pe Facebook, ceea ce a atras atenția concubinului său

Sambata, in jurul orei 18:00, concubinul a sunat la salvare, după ce a găsit-o pe femeie în stare de inconștiență. El a fost alarmat de postarea iubitei de pe rețeaua de socializare și a realizat ca aceasta este pe cale să comită o faptă necugetată. Aceasta a fost si salvarea sincigașei, pentru că medicii au reușit să ajungă la timp și să o readucă la viață. Femeia este mama unui copil de 16 ani si locuia impreuna cu acesta si cu concubinul ei.

„Un echipaj medical a intervenit sambata pentru a acorda ingrijri medicale unei femei in varsta de 48 de ani, din judetul Iasi. Este vorba despre o pacienta cu antecedente psihiatrice, intrucat in anul 2015 s-a confruntat cu un sindrom depresiv sever. Aceasta a fost gasita cazuta in propria locuinta de catre partener. In momentul in care a fost preluata de echipajul medical, pacienta avea tensiunea arteriala 5-30 si frecventa cardiaca de 55 batai pe minut. Aceasta a fost intubata si ventilata mecanic, fiind dirijata ulterior catre Spitalul de Neurochirurgie din Iasi pentru a fi supusa unor investigatii mai amanuntite. In momentul consultului toxicologic, pacienta era constienta si deschidea constant ochii. Aceasta prezenta midriaza bilaterala slab reactiva. Femeia a fost stabila hemodinamic si a fost internata la Anestezie si Terapie Intensiva cu diagnostic de coma toxica, rezolvata cu tratament in urgenta si intoxicatie acuta polimedicamentoasa”, precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.

Politistii ieseni fac acum verificari pentru a stabili ce s-a intamplat cu femeia și ce a îndemnat-o să își ia viața. Chiar dacă anchetatorii sunt obligați să ia în calcul toate variantele posibile, primele cercetari arată că femeia ar fi avut o tentativa de sinucidere si nu pare sa fi fost victima vreunei infractiuni.

Oamenii legii spun că nu trece nicio săptămână la Iasi fără să nu se inregistreze tentative de sinucidere. Daca o parte dintre iesenii care a ajung in pragul sinuciderii au noroc si scapa cu viata, unii sunt gasiti prea tarziu si nu se mai poate face nimic pentru ei. Chiar daca o parte dintre cazuri pot fi considerate trecatoare, unii pacienti avand ca scop doar sa atraga atentia asupra unor probleme pe care le intampina, exista si persoane care au intentii serioase si care vor sa-si incheie socotelile cu viata. In aceste conditii, persoanele au nevoie urgenta de ingrijiri medicale .