UN VIOLATOR DIN ROMÂNIA, CARE EVADASE DIN ÎNCHISOARE, S-A SPÂNZURAT DUPĂ CE A FOST PRINS

FOTO: ziare.com

Un condamnat care ispășea o sentință de 15 ani pentru viol s-a spânzurat în închisoare, după ce fusese prins și reîncarcerat în urma unei evadări. Bărbatul avea 42 de ani și executase 9 ani din pedeapsă în Penitenciarul din Botoșani. El fusese declarat fugar după ce nu s-a mai întors la închisoare dintr-o permisie, pe care o primise în urmă cu doar câteva zile. După ce oamenii legii au reușit să îl prindă, condamnatul a fost închis din nou, dar pare că nu a mai putut suporta detenția și a decis să își pună capăt zilelor.

“Personalul aflat în serviciu a descoperit la o cameră de deținere un deținut care a săvârșit un act de suicid prin spânzurare. A fost sesizat Serviciul de Urgență Botoșani prin apel la 112 care s-a prezentat la nivelul unității și în momentul în care au ajuns aici au constatat decesul persoanei. În conformitate cu prevederile legale s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, a Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a fost informată familia persoanei în cauză. La nivel de unitate de detenție s-a început o anchetă pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu.

 

Potrivit legii, deținutul ar fi putut beneficia de eliberare condiționată anul viitor, dar după ce a evadat și-a anulat dreptul de a primi o reducere a pedepsei.