VAMA LEUȘENI: Călători prinși cu acte false la frontieră

Sursa: Poiția de frontieră

Vameșii l-au prins pe unul dintre tinerii care aveau acte false asupra lor într-un microbuz care pleca în Germania. Când au văzut că unul dintre călători este nervos și neliniștit, oamenii legii i-au cerut toate documentele. Printre acestea se afla și un permis de conducere falsificat, despre care cetățeanul a mărturisit că l-a procurat de la un conațional din Germania, pentru 250 de euro. 

Câteva ore mai târziu, în fluxul călătorilor care plecau în Danemarca, a fost verificat un alt  tânăr, care deținea o carte de identitate românească, falsificată. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea tuturor documentelor din posesia cetățeanului moldovean de 33 de ani. Deși a ezitat un moment, el a înmânat o carte de identitate românească. În urma cercetării minuțioase a documentului s-a stabilit că nu corespunde originalului. În declarații, tânărul a recunoscut că actul este contrafăcut. Mai mult, acesta a relatat că în Danemarca a fost sfătuit de un cetățean polonez să-și perfecteze acte românești pentru a pretinde la un lucru mai bine plătit.

Polițiștii de frontieră vor continua cercetările în pentru clarificarea ambelor cazuri dar și identificarea persoanelor implicate. Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză.