VIDEO. Acest băiețel are nevoie de o inimă sănătoasă. Ajutorul fiecăruia dintre noi contează

Nikita este un copilaș cu o poveste tristă. Un pui de om care are nevoie de o inimă sănătoasă, pentru a-și trăi copilăria departe de spitale și chinuri. A fost supus încercării din primele zile în care a apărut pe lume, însă voința de a trăi a învins. Deoarece băiețelul are nevoie de o intervenție chirurgicală costisitoare, iar părinții nu mai fac față cheltuielilor necesare, orice ajutor este binevenit.

„Nichita s-a născut cu o malformație cardiacă congenitală – ventricul unic tip drept cu sept interventricular intact, hipoplazia a valvei mitrale și a cavităților stingi ale inimii, insuficiență mitrală și aortică, ventricul drept dilatat și hipertrofiat, contractilitatea globală redusă moderat, non-compactarea miocardică. Viciu care definitiv nu poate fi corectat, dat fiind faptul că este un caz complicat, el s-a născut în Kiev și a doua zi a fost operat, pentru ai salva viața”, spune mama lui Nichita.

După primele două etape de operație, starea de sănătate a lui Nichita părea să fie mai bună. Asta până când din cauza unei viroze, inima copilului a început să cedeze. Acum unica soluție care ar putea salva viața micuțului este un transplant de cord, care poate fi efectuat în India și este  foarte costisitor.

Toți cei care vor și pot să îl ajute pe Nichita pot face donații pe caritate.md