VIDEO. Reparația este principala ocupație a moldovenilor pe timp de vară

FOTO: btv.md

Moldovenii, vara nu dorm, iar unii dintre ei nu merg în vacanță pentru că s-au apucat de reparații. Lucrul dat este confirmat atât de ei, cât și de vânzătorii magazinelor de materiale de construcții din Bălți. Potrivit comercianților, numărul clienților crește în perioada estivală.

Pentru cei care vor să-și modernizeze locuința dar nu au suficienți bani, comercianții le propun clienților procurarea materialelor în credit, cu o rată a dobânzii de peste 20 la sută, notează BTV.

Deși gospodarii sunt în febra reparațiilor, vânzătorii susțin că nu au majorat prețurile. Dimpotrivă, pentru unele materiale clienții plătesc mai puțin. Micșorarea prețurilor se datorează concurenței. Cumpărătorii spun că vara este perioada perfectă pentru construcții.

Oamenii scot bani grei din buzunar pentru construcția și reparația inițială. Mai apoi, înlătură unele neajunsuri.

Acest bărbat a investit în reparație deja 15 mii de lei. Iar aceasta nu este tot.

Și figurile decorative sunt la mare căutare, pentru cei care doresc să-și amenajeze curtea în mod deosebit. Un astfel de lux costă mai mult sau mai puțin de zece mii de lei, în funcție de materie și dimensiuni.

Un studiu recent arată că 38 la sută dintre moldoveni își cheltuie banii pentru construcții, mobilier și automobile. Pe locul doi sunt cumpărăturile în supermarket-uri și achiziționarea echipamentelor electrocasnice în proporție de 34 la sută.