VREMEA FACE RAVAGII ÎN SPANIA: Ministerul de Externe din România a emis o avertizare de călătorie

Sursa: The Local Spain

 

Cel puțin șase persoane au murit sau sunt date dispărute pe insula Mallorca, în urma inundațiilor din ultimele zile, potrivit BBC. Orasul Sant Llorenc des Cardassar, din estul insulei a fost acoperit de viitoruă, iar zeci de mașini au fost luate de ape de pe străzi. Un cuplu de britanici a fost găsit fără suflare într-un taximetru care fusese luat de ape și dus zeci de metri cu viitura. Șoferul mașinii nu a fost găsit li este în momentul de față dat dispărut, deși posibilitatea ca el să mai fie în viață este minimă.

În România, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei, că Agenţia Meteorologică de Stat locală (AEMET) a emis o avertizare de ploi abundente în sudul Andaluziei, în special în provincia Malaga, până joi.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070 şi Ambasadei României la Madrid +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Sevilla: + 34648212169 şi cel al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032, arată sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.eumadrid.mae.rosevilla.mae.ro/contactwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, disponibilă pe site-ul ministerului, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.