Zeci de moldovence, victime ale escrocilor ucraineni. O femeie a povestit cum a rămas fără mii de lei

Profitau de naivitatea oamenilor şi se alegeau cu sute de mii de lei obţinuţi prin înşelăciune. Vorbim despre trei cetăţeni ucraineni care acţionau în ţara noastră după o schemă bine pusă la punct şi astfel reuşeau să scape nepedepsiţi, lăsând în urmă zeci de victime în toată ţara. Până la urmă, indivizii au fost prinşi de ofiţerii de investigaţie din sectorul Centru al Capitalei şi colegii lor din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Afacerea ilegală a celor trei suspecţi ar fi început anul trecut. Alegeau la nimereală un magazin, iar victime deveneau femeile angajate acolo. Primul infractor se apropia de vreo angajată, vorbind la telefon, iar în mână ţinea câteva cutii pline cu microcircuite. La scurt timp, în joc intra şi complicele acestuia. Una dintre păgubite a acceptat să povestească cum acţionau escrocii.

Odată încheiată afacerea, de faţă cu victima, pretinsul vânzător a lăsat-o pe femeie cu cel de-al doilea individ, sub pretextul că pleacă după restul pieselor. De aici, a intrat în acţiune falsul cumpărător, implorând-o pe aceasta să-l rețină pe așa zisul comerciant, deoarece și el trebuia să plece după bani, informează Canal3.

Într-un final, victima a rămas prinsă fără voie în afacerea dintre cei doi. Femeia a acceptat să plătească ea pentru marfă, dintr-un imbold de a face bine. Bunătatea însă a costat-o nici mai mult nici mai puţin decât 25 de mii de lei.

Victima escrocilor a înţeles că a fost trasă pe sfoară la nici o oră după ce a dat banii. Mai exact, în clipa când a realizat că telefonul pretinsului cumpărător, acel pentru care a dat banii, este deconectat.

Disperată, femeia a cerut ajutorul Poliţiei.

Oamenii legii au dat de urma suspecţilor, reţinându-i pe trei presupuşi membri ai grupării infracţionale pentru 72 de ore. Indivizii s-au ales cu dosar penal pentru abuz de încredere şi înşelăciune.

Potrivit poliţiştilor, numai la Chişinău în plasa ucrainenilor au nimerit cel puţin 10 oameni. În unele cazuri păgubiţii au plătit şi câte 40 de mii sau chiar câte 50 de mii de lei.

Până acum au fost semnalate infracţiuni similare în oraşele Orhei şi Bălţi. Poliţiştii încearcă să afle unde au mai acţionat escrocii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă ani grei de puşcărie, până în acest moment paguba fiind estimată la aproximativ 250 de mii de lei.