Zilele culturii Republicii Moldova în Portugalia s-au încheiat cu un concert de excepție

În incinta Auditoriului Augusto Cabrita din orașul Barreiro, a fost organizat un concert dedicat sfârșitului Zilelor culturii Republicii Moldova în Portugalia.

Cea de-a 7-a ediție a evenimentului, a unit cele trei centre educaționale ce activează pe teritoriul Portugaliei: Clubul literar-dramatic „Moștenitorii” al asociației Miorița, Centru cultural ortodox din Algavre și Centrul educațional al diasporei Moldovenești și Cascais.

Pe scenă au evoluat cu melodii și dansuri, copiii de la Parohia Sfântului Apostol Andrei din Setubal, colectivul de dans „Hora moldovenilor” și alți reprezentanți ai asociaților „Busuioc”, „Doina”, „Mica Românie”. Invitații speciali a fost Corina Țepeș și Costi Burlacu.

Alături de conaționalii noștri, au dansat și cântat portughezii de la Univesrsitatea Senior. Surpriza serii a fost, însă, felicitarea înregistrată din partea mareului compozitor Eugen Doga.

În cadrul evenimentului de închidere, a mai fost organizate expoziții de artizanat, confecții și vinuri. Atmosfera caldă a demonstrat dragostea față de baștină și dorul de casă pe care-l suportă cei din diasporă.