Două femei au murit după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

FOTO: ziarulsemnal.ro

Tragedie la Cahul. Două femei din satul Pelinei și-au pierdut viața, cel mai probabil intoxicându-se cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci. Un bărbat de 49 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Nenorocirea a avut loc ieri. Serviciul 903 a fost alertat despre faptul că în beciul unei case particulare au fost depistate trei persoane.

Echipajul medical, venit la fața locului, a preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, un bărbat de 49 de ani, care după primele informații este stăpânul locuinței, în care s-a înregistrat cazul. Medicii nu au mai putut face nimic pentru cele două femei de 36 și 45 de ani.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi  în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.