FOTO. „Familii fără hotare”: Copiii au scris mesaje pentru părinții care pleacă în străinătate

Un grup de copii, tineri, angajați ai Poliției și reprezentanți ai Fundației „Terre des Hommes”, au lansat circa 200 de avioane din hârtie colorată cu mesaje scrise de copii pentru părinții care pleacă peste hotare. Acţiunea a avut loc, astăzi, în cadrul unui flashmob desfăşurat în sala de plecări a Aeroportului Internațional Chișinău, sub sloganul „Familii fără hotare”.

Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea societății cu privire la copiii ai căror părinți pleacă peste hotare.

Prezent la eveniment, șeful IGP, Alexandru Pânzari, a remarcat că Poliția a acceptat, cu o deosebită plăcere, invitația Fundației Elvețiane „Terre des hommes” Moldova, de a se alătura acțiunii de astăzi cu genericul „Familii fără hotare”, pentru a sensibiliza în special părinții, dar și persoanele tutelare, societatea, autotritățile și instituțiile competente cu privire la fenomenul copiilor ai căror părinți sunt plecați peste hotare și care sunt lăsați în grija altor persoane.

Totodată, în sala de plecare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost prezentat un film animat „In Exile” fiind distribuite pliante cu informații utile despre impactul fenomenului migrației asupra copiilor, dar și protecția acestora.

Menționăm că astfel de activități sunt desfășurate cu scopul de a informa părinții despre impactul plecării lor peste hotare asupra copiilor dar și de a-i sensibiliza cu privire la asigurarea protecției copiilor rămași acasă.