Tânărul suspectat de omorul Cristinei Parhomenco din Strășeni a fost extrădat în Moldova

FOTO: point.md

În urma procedurii de extrădare, astăzi, a ajuns în țară Vlad Vitalie, suspectat de comiterea omorului minorei de 14 ani din Strășeni.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost anunțat în căutare internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP și reținut de organele de drept ale Ungariei la data de 6 decembrie 2016.

După sosirea în țară, minorul va fi predat IP Strășeni. De menționat că, procesul neântârziat de extrăxdare a avut loc datorită implicării operative a Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al IGP (INTERPOL).

Stirilocale.md amintește că Cristina Parhomenco a fost omorâtă la sfârșitul lunii noiembrie 2016 de patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Cel de 17 ani este tânărul extrădat astăzi în Moldova.

Ea a fost găsită moartă într-o clădire părăsită în adiacentul unei şcoli, iar pe cadavrul victimei au fost depistate mai multe semne de moarte violentă.

Cristina Parhomenco locuia cu mama şi cu sora sa mai mare cu un an, părinţii ei fiind despărţiţi.